Author Topic: risotto con gamberi (orez cu raci de mare sau creveti)  (Read 16294 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

viorel

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 76
  • Karma: +7/-0
    • forumul lui viorel
risotto con gamberi (orez cu raci de mare sau creveti)
« on: May 10, 2014, 01:07:21 PM »


pentru aceasta reteta aveti nevoie de:

-o tigaie cu fund gros in care veti coace orezul
-200gr orez
-250gr creveti
-coaja de la o jumatate de lamaie
-un pahar de ulei de masline
-10-15 pomodorini (rosii mici)
-o jumatate de ceapa normala
-o ceapa verde
-patrunjel taiat marunt
-4-5 catei de usturoi
-8-10 masline uscate (nu murate)
-un praf de sofran
-sare piper
-un litru de vin alb demisec (va trebuie decat un pahar, restul se serveste la masa)
-2-3kg de rabdare

mai intai vom pregati o supa dintr-un litru de apa amestecat cu doua lingurite de sare si coaja de la o jumatate de lamaie
punem la fiert. pana sa dea in clocot pregatim o tigaie cu fund gros in care vom gati orezul
punem o jumatate de pahar de ulei in tigaie, lasam sa se incinga
adaugam ceapa normala tocata marunt si doi catei de usturoi tocati marunt
dupa 1 min adaugam orezul si amestecam continu timp de 3-4 minute la foc mic pana cand ceapa din compozitie capata o culoare usor maronie
in acest moment incepem sa adaugam supa cu ajutorul unui polonic
nu turnati mult
secretul este sa adaugati cate un polonic si sa amestecati pana cand orezul devine lipicios
din cand in cand gustati boabele de orez pentru a vedea daca e copt
cand este aproape copt (zicem ca mai are nevoie doar de un polonic de supa) se adauga sofranul, ceapa verde taiata marunt si un pahar de vin
se amesteca continu pana scade si se vad boabele fara sos

separat se incinge o alta tigaie cu 4-5 linguri de ulei de masline
se pun la prajit crevetii
nu se tin mai mult de 2-3 minute (doar pana se inrosesc)
se adauga rosiile , usturoiul ramas tocat marunt, o lingurita de coaja de lamaie, maslinele, patrunjelul si un pahar de vin alb
se coc la foc mic pana scad (5-8min)
odata terminata coptura se servesc alaturi de orezul preparat si un pahar de vin alb
pofta mare!!!




















« Last Edit: May 10, 2014, 01:34:29 PM by viorel »