Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 9
1
Receptoare sat / Multimedia BOX cu OpenElec , Oscam , Tvheadend
« Last post by viorel on April 24, 2017, 08:39:15 AM »

  În primul rând, este necesară o clarificare in terminologie, importantă în ceea ce privește la acest articol, ca atunci când ne referim la „Live TV“ aici ne referim numai la sistemele tradiționale de televiziune difuzate folosind televiziune digitală standard sau de televiziune analogice, cum ai primi în mod normal semnal  printr-un coaxial cablu de la o antenă de televiziune, cablu sau antena de satelit. Aceasta înseamnă este faptul că recepția TV până la casa ta vine în primul rând de la semnalele de televiziune terestră cu ajutorul unui sistem de televiziune prin cablu, prin instalația de recepție/antena satelit, sau de televiziune terestra folosind un adaptor fizic TV-tuner sau unul în  rețeaua locala, un dispozitiv TV-tuner hardware.
 
 În mod logic, Live TV și funcțiile PVR în Kodi sunt o structură aplicativa distribuită care este proiectata după modelul/conceptul client-server și care este format din două părți, cele două părți sunt, de asemenea, menționate ca Frontend și Backend:
 
 *Backend PVR (ca parte partea de server), este cea care comunică direct cu un adaptor tuner TV pentru a primi semnale de televiziune live și de a crea un flux video sau audio, și, de asemenea, înregistra la fișiere.
 * Clientul PVR(ca un addon) - un addon este cel care acționează ca un middleware care se traduce comenzile și controlează prezentarea conținutului de Backend la Frontend.
 * Frontend PVR (ca interfață grafică) – este un software care acționează ca o interfață unificată și o interfață comună si afișează conținutul din toate Backend PVR conectate.
 
 În acest concept urmeaza o separare de principiu, se referă la organizare, Backend PVR ca atare, fiind o aplicatie separata, care interactioneaza direct fizic cu adaptorul TV-tuner , are rolul de a receptiona semnalul de televiziune difuzat în casa și efectuează sarcina efectivă de tuning și de streaming, efectuează înregistrarea locală a programelor de televiziune terestra de televiziune prin cablu, satelit, etc. Backend PVR poate rula fie pe aceeași gazdă/dispozitiv , sau poate rula pe o gazdă/dispozitiv autonom în rețeaua locală complet de la sine (ca un server) fiind folosit de FrontedPVR numai atunci când este nevoie, atâta timp cât acestea au un conexiune la rețea între ele. Exista posibilitatea ca unele Backend PVR pot suporta doar clienții Kodi ca o interfață , dar cele mai multe Backend PVR pot sprijini atât Kodi precum și Frontend-ul altor aplicații/dispozitive. În acele cazuri un singur Backend PVR este configurat cu scopul unic de a servi mai mulți clienți Frontend, atunci Backend PVR este denumit în mod obișnuit ca „server de PVR“.
 
 Atunci când este cuplat cu unul sau mai mulți Backend PVR , un addon Client PVR configurat pentru Kodi permite acestuia accesul la interfata GUI, deci permite utilizatorului sa vizioneze  Live TV (cu pauză/deplasare în timp, dacă este acceptat de Backend PVR utilizat), sa afiseze un grafic EPG (electronic program Guide) cu toate programele de televiziune disponibile, pentru a programa inregistrari sau pentru a asculta radio, oferindu-se astfel același tip de funcționalitate ca TiVo (ceva gen dispozitiv de inregistrare video programata). Kodi ca o interfață poate suporta mai multe Backend PVR în același timp, și de asemenea, unele Backend PVR poate fi capabile de a servi mai mulți clienți simultan, ceea ce înseamnă că este Kodi cel care va afișează ceea ce se vede pe ecran și vă permite să mergeți meniurile sale cu un control de la distanță.
 
 
 
 
 BLACKEND PVR
 
 
 Concluzie: Pentru a primi un semnal de televiziune prin satelit, fie, cablu, sau OTA (over-the-air sau televiziune terestra), folosind o antenă de televiziune aveți nevoie de un TV-tuner placă/adaptor instalat în sistem. Kodi ca software „frontend“ nu are funcționalitate de TV Tuning încorporat pentru a primi, decodifica și înregistrează astfel de semnale direct de la sine. Kodi se bazează în schimb pe un software terț TV-setup sau un TV-tuner atașat în rețea pentru a servi un flux video , și un astfel de software terț este denumit aici ca „Backend PVR“ (de asemenea, numit uneori „PVR server "), care poate fi un software sau hardware.
 
 Dacă alegi sa instalezi un software de PVR backend în loc de a folosi un atașat de rețea (TV-tuner sub forma un receptor hardware), atunci se poate instala software-ul „PVR backend“, pe același computer unde ai instalat tunner-ul tv sau (în alta ordine de idei) sa instalezi software-ul „PVR backend“ de pe alt computer/adaptor în retea, atâta timp cât Kodi poate accesa software-ul „PVR backend“ de pe aceeași rețea locală.
 
 Ca o condiție pentru Kodi este că fiecare software PVR backend are deja un „client addon PVR“ al sau disponibil pentru a acționa ca un tampon/filtru pentru a conecta interfata PVR Kodi cu software-ul PVR backend. Software-ul PVR backend va avea, de asemenea permisiuni de cont propriu, deoarece are nevoie de a rula pe-sistemul de operare pe care doriți să utilizați și să comande adaptorul TV (tuner/card).
 
 Înțelegeți că există astăzi multe softuri diferite utilizabile ca PVR backend și  care sunt compatibile Kodi, (bineânțeles ca toate au un „client addon PVR“ disponibil pentru Kodi), dar nu îți pot recomanda care soft BackendPVR va fi cel mai potrivit pentru tine. Acest lucru depinde de configuratia hardware care o ai (procesor, memorie,placa captura,etc.)
 
 
 Aceast tabel vă va oferi o idee de bază a ceea ce să cautati, dacă nu sunteți sigur..
 
 Nume                    DVB         ATSC / QAM     ISDB     DTMB      CableCARD (SUA)      IPTV       Înregistrare
 Tvheadend             Da                 Da               ?              ?                   Nu                        Da             Da
 VDR                         Da                 Da                ?              ?                   Da                        Da             Da
 MythTV                    Da                 Da               Nu            Nu                Da                        Da             Da
 DVBLink                  Da                 Da               Nu            Nu                  Nu                       Da             Da

 
 


Organizare
   Am inceput serios sa ma gandesc la aceasta solutie in momentul in care am dorit ceva mai puternic, mai rapid decat vechiul meu DREAMBOX 500HD. Doream ceva sa contina un mediu de stocare (HDD) , RAM mai mult , procesor mai rapid si sa fie mult mai configurabil.
   Am probat diferite configuratii incepand de la un tower vechi cu procesor celeron la 1,4 si 512mb ram (care era o solutie excelenta pentru ce vroiam sa fac) , un twin client de la fujitsu cu slot pci intern (dezamagit total din cauza placii video prea mica 4mb, neacceptata de anumite so) si un dell d520 mini la care am ramas pana la urma. Solutia finala a fost un upgrade la Dell d520 cu procesor Celeron d 2,8Ghz (functioneaza foarte bine si cu 1,8Ghz) RAM 4Gb (2 simuri DDR2 vechi aruncate intr-un sertar, merg si doar 2Gb) un HDD 128Gb SSD (merge si un 40Gb SATA) si o placa de captura Skystar 2 HD PCI (aveam in casa inclusiv un Haupage HD, am preferat Skystar din motive dimensionale—incapea mai bine in carcasa).
   Iesirea video este un VGA clasic , a trebuit sa imi procur un convertor vga-hdmi ca cel din imagine (l-am gasit pe Amazon la 11 euri) si o tastatura micro (Amazon 12 euri) am preferat tastatura dar se pot gasi inclusiv telecomenzi cu tastatura incorporata cam la aceiasi bani.

 

Instalare
    Timp de o saptamana am probat cam tot ce se poate instala pe acest calculator, sisteme de operare  pentru multimedia box gasesti la discretie pe internet incepand cu Mythbuntu si terminand cu Libreelec. Personal m-am orpit la versiunea 7.0.1 de la Openelec, un linux construit pentru sistemele mici optimizat pentru multimedia. Versiunile ulterioare nu contineau drivere pentru placa mea video, LibreElec nu avea plugin-urile care imi trebuiau, MythBuntu era prea greoi, etc.
    Am creat un mediu bootabil pentru instalare pe o cheita usb cu programul LibreElec usb creator
 si am trecut la instalare care a durat exact 2 minute.
     A urmat partea de configurare (SSH, SAMBA, RETEA etc) am activat toate repo disponibile (inclusiv cele nonoficiale) am instalat pluginul oscam iar pentru DVB backend si frontend de la Tvheadend. Am ales Tvheadend din cauza stabilitatii si facilitatea cu care il poti configura. Oscam pentru emularea cardurilor. Odata instalate pluginurile trebuiesc configurate si activate
un video howto aici:

         <a href="http://www.youtube.com/watch?v=QAcSpmIz8xQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=QAcSpmIz8xQ</a>
 
     Ca un consiliu personal decalati cu 5 secunde pornirea pluginului oscam (meniu plugin, configurare).
     Configurarea backend-ului se face pe un alt computer introducand in browser adresa mediabox-ului si portul 9981  (ex. 192.168.1.2:9981) . Trebuie configurat mai intai un network, in cazul nostru alegeti DVB-S (se poate alege intre DVB-C , DVB-T etc. in functie de placa de captura instalata) transponderele predefinite (in functie de satelit) si pozitia orbitala a satelitului. Se salveaza.
 
  

   

   Urmeaza configurarea receptorului. Configurati in satconfig un lnb sau diseq (in functie de sistemul instalat la dv.) si activati, iar in setarile lnb-ului selectionati network-ul creat mai devreme dupa care salvati.

 
 

 
    In cca. 20Sec backend-ul va incepe cautarea canalelor pe transponderele preimpostate, vedeti asta selectand Services (canale gasite) sau Status (meniu in care va indica puterea semnalului si calitatea). In momentul in care toate transponderele au fost scanate (meniul Muxes apar toate in IDLE) din meniul Services faceti maparea canalelor , in acest mod ele sunt memorizate si transmise catre frontend.
    Deja la acest punct avem posibilitatea de a urmari canalele libere (freetv). Daca dorim sa vizionam si canalele criptate avem nevoie de un cititor de carduri sau o linie cccam,newcam, etc.
    Trecem la configurarea pluginului oscam. Tot de pe alt calculator introducem in browser adresa boxmedia si portul 8888 (ex 192.168.1.2:8888)  ca sa avem acces la setarile oscam.
   Mergem mai intai in meniul users si creem acount (ex. Username oscam pass oscam), salvam si mergem la configurarea cititoarelor (Readers).

 
 
 
 Aici avem posibilitatea de a introduce setarile pentru cititorul nostru de carduri sau de a configura liniile cccam sau newcam sau ce aveti dv. Configurati, activati, salvati.

 
 


   Mergem in meniul Files oscam.conf si ne asiguram ca avem in meniul dvbapi urmatoarele

 
[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
pmt_mode = 0
request_mode = 1
listen_port = 9000
user = vdr
read_sdt = 2
boxtype = pc

 
salvam  si mergem in meniul CAs al backend-ului, unde vom configura un client. Alegeti CAPMT , numele fiind userul creat in meniul oscam , comentul fiind pass userului. Selectati OSCam TCP, introduceti adresa ip a mediabox-ului si portul 9000. salvati totul si restartati mediabox-ul.
   
La acest punct puteti urmari si canalele criptate pe mediabox.

 
   

  Personal folosesc un NAS, server fisiere de retea in care imi tin toate filmele, muzica etc. In meniul mediaboxului in Movies am setat parametri de conexiune la acest NAS ca sa am toata colectia de filme disponibila pentru vizionare. In meniul boxului puteti seta parametri de limba subtitrare automata, inclusiv descarcarea subtitrarii in caz ca lipseste. Pe computerul descris mai sus  reusesc sa urmaresc filmele in rezolutie mare (FullHD) fara intreruperi sau frame-uri, etc (in doar 8Mb memorie video) 

 
 
   Acelasi lucru il puteti face si cu fisierele audio sau fotografiile(setati box-ul sa citeasca informatia si de unde). In pluginurile mediabox-ului gasiti posibilitatea adaugarii unui browser internet, setari pentru tv-online, ip-tv, radio-online sau youtube etc. Ramane la alegerea voastra sa le descoperiti si sa configurati cat mai frumos jucaria.


2
Receptoare sat / pentru cei care au nevoie de linii cccam
« Last post by viorel on January 06, 2017, 04:38:53 PM »
mai ales pentru programele romanesti contact in privat pe adresa [email protected]
3
Navigatoare GPS, telefoane / Re: voce TOMTOM in limba romana (UPDATE vers 2.0)
« Last post by viorel on January 06, 2017, 11:26:45 AM »
salut Florin
am avut si eu probleme cu MyDriveConnect cu inserirea vocilor
actualmente stau in discutii cu TomTom pentru rezolvarea problemelor, eventual pentru a inserta vocea mea ca voce de baiat oficiala TomTom
speram de bine, multe salutari si scuza-ma pentru intarziere dar intru din ce in ce mai rar pe forum, munca si iar munca
cand am doua minute libere in general le dedic familiei
o zi buna!
4
Navigatoare GPS, telefoane / Re: voce TOMTOM in limba romana (UPDATE vers 2.0)
« Last post by viorel on December 25, 2015, 09:16:29 PM »
ok cat timp nu cere nimeni bani, eu am facut vocea asta gratis si vreau sa ramana asa..
5
Navigatoare GPS, telefoane / Re: voce TOMTOM in limba romana (UPDATE vers 2.0)
« Last post by Alex Muresan on September 11, 2015, 07:05:02 PM »
Salut Viorel,

Vocea ta este singura utilizabila pentru TomTom, vocea feminina este groaznica... Exista o aplicatie pentru android denumita Locus Map, care utilizeaza vocile de la TomTom cu niste modificari minore. Eu utilizez de ceva vreme aplicatia si sunt foarte multumit de ea, am cumparat si varianta pro.  Am reusit sa adaptez vocea ta ca sa functioneze in aplicatie, am facut teste si totul e ok. Vreau sa te intreb daca ai fi de acord sa le trimit fisierele adaptate si sa indic situl tau ca sursa acestora?

Alex
6
bine atzi venit / Re: salut
« Last post by Florin on May 22, 2015, 10:50:06 PM »
Vă salut! Mă alătur și eu și ncerc să ajut ct pot.
7
Navigatoare GPS, telefoane / Re: voce TOMTOM in limba romana (UPDATE vers 2.0)
« Last post by Florin on May 22, 2015, 10:46:16 PM »
Folosesc vocea făcută de tine (bănuiesc că este vocea ta) ncă de la prima variantă și o consider ce-a mai bună și corectă din punct de vedere fonetic și gramatical din tot ce a apărut pnă acum pentru TomTom.
Acum am o mare problemă. Am intrat n posesia unui TomTom GO 50 și platforma MyDriveConnect nu permite dect folosirea și importarea vocilor "Computer voices". Din acest motiv sunt nevoit să folosesc vocea Oana, pe care o consider ce-a mai proastă voce existentă pe platforma TomTom (asta ca să nu folosesc cuvinte urte).
Crezi că există posibilitatea de a transforma  vocile "Recorder voices" n "Computer voices" ?
8
Retzete traditzionale / brocoli cu pui in sos de vin alb si rosii
« Last post by viorel on May 27, 2014, 02:44:48 PM »

aport energetic de 350Kcal/portie
gust 5/5
durata preparare cca 35-40 min

avem nevoie de:
un brocoli mediu-mare (250-300gr)
carne de pui la alegere intre piept, pulpe etc
o ceapa
200-250gr rosii
jumatate de pahar de ulei
un pahar de vin alb sec
o ceasca de cognac (optional)
doua frunze de dafin
sare piper dupa gust

preparare:
se pune la calit ceapa taiata fideluta
in momentul in care capata o culoare maronie se adauga rosiile taiate cuburi
se lasa 5 minute la calit dupa care se adauga carnea de pui cu paharul de vin alb
se acopera oala si se lasa la copt pentru cca 20 minute pe foc mic
se adauga cotoarele de la brocoli impreuna cu ceasca de cognac si foile de dafin, se intorc bucatile de pui
dupa alte cca 10 min se adauga florile de brocoli, se sareaza pipereaza, iar daca este necesar se mai adauga o ceasca de apa
se mai lasa la copt inabusit cu capac pentru inca 10 min
vinul este optional , in lipsa se poate folosi si apa
pofta buna!!!
9
Fructe de mare (retzete) / caracatita cu cartofi
« Last post by viorel on May 25, 2014, 11:59:10 AM »

reteta originala italiana cu fructe de mare
aportul de calorii este in jur de 300Kcal pentru o portie
timp de gatit cca o ora jumatate


avem nevoie de
una bucata caracatita medie
4 cartofi medii-mari
o ceapa
un catel de usturoi
jumatate de pahar de ulei de masline
un pahar de vin alb sec
patrunjel
oregano

mod de preparare
se curata caracatita de intestine, cioc etc
se taie in bucati medii
intr-o tigaie cu fund gros se pune la calit ceapa taiata impreuna cu un catel de usturoi zdrobit
cand s-au rumenit se adauga caracatita taiata impreuna cu un pahar de apa si un pahar de vin alb
se acopera si se lasa la copt pentru cca o ora
daca scade prea mult se mai adauga o jumatate de pahar de apa sa nu se prinda de fundul cratitei
se adauga dupa catrofii taiati felii rotunde ca pentru musaca
daca este necesar se mai adauga apa (nu exagerati, eventual mai adaugati pe parcurs o ceasca)
se lasa la copt pentru inca 20-30 min in functie de cartofi si de sos (cartofii trebuiesc copti iar sos cat mai putin)
aproape de final se adauga un praf de oregano si patrunjelul taiat fin
incercati sa nu amestecati prea mult pentru a pastra forma cartofilor
se serveste cu un vin alb sec
pofta buna!!!

10
Retzete traditzionale / risotto al radicchio
« Last post by viorel on May 12, 2014, 02:12:02 PM »


reteta traditionala Veneziana

avem nevoie de
200gr. orez
2 buc. andiva rosie (radicchio rosso)
un pahar de ulei de masline
o ceapa verde marisoara
sare, piper

se face separat o supa din apa 1l, 2 lingurite sare, foile de ceapa verde taiate
intr-o tigaie cu fund gros punem uleiul la incalzit
se adauga ceapa verde taiata marunt si orezul
cand capata o culoare usor maronie iar ceapa e calita se adauga cate un polonic de supa
se amesteca continu
aproape de terminarea copturii (orezul e inca dur la mestecat) se
adauga andivele taiate fin si un pahar de vin alb
se amesteca pana scad
pofta mare!!!Pages: [1] 2 3 ... 9